Mat för att förbättra ditt minne

27 april 2018
Mat för att förbättra ditt minne – Sanitas Estepona

Råd om vad du bör äta för att förbättra ditt minne

Visste du att livsmedel kan hjälpa oss att förbättra vårt minne? Det är nämligen ett faktum att hela vår organism drar nytta av en balanserad och hälsosam diet. En sådan diet gör nämligen att våra organ fungerar bättre.

Nötter
De är rika på polyfenoler, ett slags näringsämne som gör att vi undviker oxidativ stress och sålunda även hjälper vår hjärna att fungera bättre. Dessutom hjälper de till att förbättra vårt kardiovaskulära system genom att blodet pumpas ut bättre från hjärtat och därigenom får hjärnan mera syre.

Maca
Det är en rotfrukt från Anderna som är full av näringsämnen som är mycket viktiga för vår hälsa. Den ökar cirkulationen i hjärnan och hjälper sålunda till att göra vår koncentration och vårt minne starkare. Den energigivande har också egenskaper som aktiverar vår energi och förbättrar vår vitalitet.

Grönsaker med gröna blad
Spenat, mangold, broccoli osv. Dessa födoämnen är rika på en mångfald av näringsämnen, som vitamin A, B och antioxidanter. Allt detta förbättrar vår hjärnas funktion och hjälper oss att prestera maximalt. Antioxidanterna skyddar vår hjärna mot för tidigt åldrande och har antikarcino- gena egenskaper som också skyddar hjärnan.

Fet fisk
Med sin höga fosfor- halt är det ett idealiskt födoämne för en sund och aktiv hjärna. Mineralen är oumbär- lig för vår hjärnas hälsa, eftersom neuronernas själva membran utgörs av fosfor. Dessutom förser fet fisk oss med Omega 3-fettsyror som innehåller många antioxidanter – utmärkt för att vår hjärna ska fungerar optimalt.

Om du inkluderar dessa ingredienser i din diet, kommer din hjärna att fungera bättre, och därmed blir ditt minne också bättre.


Hälsotips från Sanitas Estepona – sjukförsäkringar i Spanien