Proteinrika sallader är perfekta på sommaren

2 augusti 2019
Proteinrika sallader är perfekta på sommaren – Sanitas Estepona

Protein är ett av de viktigaste näringsämnena och behövs för att kroppen ska kunna bygga upp muskler och annan vävnad. Men när temperaturen stiger är inte all mat som innehåller protein lika aptitlig. Här kommer några idéer på hur du kan göra proteinrika sallader, lätta men ordentliga rätter som uppfyller alla dina behov. De är utmärkta sommaralternativ: fräscha, mättande och läckra.

Hälsotips från Sanitas Estepona – Kycklingsallad

KYCKLINGSALLAD
Ugnsstek eller grilla kycklingen och skär köttet i strimlor. Du kan även marinera den i svartpeppar eller i lite curry. Färskost eller riven ost ger extra protein, och hackade mandlar ger tuggmotstånd som piggar upp varje munsbit. Lägg till lite tomat och avokado och smaksätt med olivolja och salt.

Hälsotips från Sanitas Estepona – Linssallad

LINSSALLAD
Linser är nyttiga baljfrukter som i kombination med mâchesallad och rå spenat får en väldigt annorlunda, knaprig konsistens. Du kan även komplettera med lite hackad rödlök och grovhackade valnötter.

Hälsotips från Sanitas Estepona – Broccolisallad

BROCCOLISALLAD
Det finns ingen risk för att vi skulle glömma broccollisallad! Broccoli – en superingrediens som är full av nyttigheter och som går att antingen värma i stekpanna eller koka. Lägg till kokta ägg och torkade frukter och nötter, för tuggmotståndets skull, och komplettera med buffelmozzarella.

Hälsotips från Sanitas Estepona – Kikärtssallad

KIKÄRTSSALLAD
Kikärtor är en idealisk salladsbas du enkelt kompletterar med lök, avokado och ost. Lägg gärna till fisk, en burk tonfisk, kokta kungsräkor eller musslor.